Sunday, 13 May 2012

♥ Selamat Hari Ibu

 Permulaan hari yang baik. Pagi, cik abg syg awal-awal lagi dah ke tempat kerja.. katanya ada gotong royong. So, bermula jam 10 pagi beta bersama wirak telah memulakan tugas yang memang benar-benar mencabar - iaitu aktiviti pencerahan (clearkan) bilik tidur kami. Perghh... dah lama x buat aktiviti ini. Kitorang siap jemur tilam & bantal lagik... huhuhu.. sungguh bekerja keras! Jam 12.30 tengah hari, cik abg syg sudah pulang.. bagai mengantuk disorongkan bantal, bertambah lagi kakitangan bertugas - untuk memindahkan barang2 dibilik utama ke bilik kecik yang mana bilik kami tidur skrg ini. Kiranya kami nak pindah ke bilik yang lebih besar la ni. Dengan perasaan yang berkobar-kobar, kami melakukan kerja dengan tangkas x hengat! Akhirnya kami berjaya menghabiskan kerja tepat jam 4.00 petang. Masa ni sempat lagi tegolek2 kat bilik baru... alahai.. kesian sungguh.. yela, mana taknya - selama 2 tahun lebih tinggal kat sini, inilah kali pertama tidur kat bilik utama ni. Perasaan berbunga-bunga macam dalam pilem industan pulak... tu yang tergolek2.. berguling2 haa... macam dalam taman munge.. nasib baik cik abg syg kejutkan dari lamunan yang terawang-awang itu... kalau x, mau hero pilem Bobby pulak sampai karang... ha ha ha.... CUT!!!! 

Dipendekkan cerita.... yela, hari ni pun korang musti tau kan - merupakan hari terulung buat insan2 istimewa yang sudah mempunya anak.. yela anak la, bukan anak tekak atau anak kucing tau mcm ci bobot atau wirak tu ok! 

Jadi, geng2 Pom2 Genuak telah calling-calling beta dan satu kampung telah sepakat untuk menyambut  hari ini dengan meriah kerna kebetulan pulak opah ade kat cini. Langkah yang pertama telah diambil oleh Ketua Sorak iaitu Cik Mimi atau lebih glamer dengan panggilan cik Mok bersama Ketua Pok Amai-Amai iaitu cik Liza, name glamernye cik Pol telah membeli card yg tersangat-sangat-sangat-sangatla kiut! Siap ade munge Rose lagik! Beta tersangatla suke dan jatuh chinta bila tatap card tersebut. Inila cardnye... santik kan?  ^__^


 Cik Mok telah menemani beta dalam misi kali ini, manakala Cik Pol sebagai 'backup' dirumah merangkap reporter pada kami... hehehe.. tengok! Cik Mok memberikan post yang terbaik di depan kedai apek di Seksyen 25, Shah Alam.

Ini merupakan orang kuat pinggan mangkuk cik kiah, tak lain dan tak bukan Budak Stoking Putih, bersama dengan geng rapatnya Chabby. Cian Chabby, ummi dan ayahnye keje. Kalau x boleh join geng Pom2 kite kan... hehhehehe... x pe, next time ok! class u all buat kerja!

Makanan yang cukup untuk satu kampung! Perghhhhh!! Siap ade apam balik (peberet budak stoking putih), popia basah (kegemaran cik mok & cik pol)... hehehehe....

Kek yang tak seberapa untuk rakyat jelata sekalian... Yang penting kiut! kan?

Opah bersame munge. So sweet..... ^__^

 Mak bersama maknye... heheheh... Sukenye dieee...
        
 Wahhhh!!!! Team Pom2 tumpang glamer nampak!! :P
  
 Macam tak cukup jeeee.... ye la, cameraman x masuk... siannye abg... Jgn merajuk ek. Nak ikutkan malam ni ade 1 team lagi, tapi ade kecemasan pulak... Takpe, kite bagi chan kat team pengantin baru utk kali ini. Dikhabarkan abg iparnya accident, harap2 x ada apa2 yang memudaratkan la ye.. Oh ya, lupe nak kenalkan.. yang pakai kopiah kat gambar kat atas ni merupakan buah hati opah beta, manakale yang di tepi cik mok, 2 dari kanan merupakan ayahanda beta merangkap kekasih hati mak beta. Hah! Cukup satu kampung kan!! hehehehe..

 Ciuman kasih dari seorang anak pada ibunye yang dikasihi... Kasih hingga ke Syurga...

 Bunge yang sangat cantik untuk insan yang cantik dihati kami.

 Oiiiiiittttt!!!! Ape yang korang gossip tu ha!? Pott pett.. Pott Pett...
X ajakkkkkkk ponnnn!!

 Ini post ala2 budget cun khas dari Budak stoking Putih, Cik Rosalina kite.

Sudah selesai kecoh di Shah Alam, tibalah masanya buat surprise untuk mak metue pula.. Kebetulan pulak sampai 5 minit sebelum pukul 12.00.. kira ok la tu kan... menjadi jugak. Walaupun sederhana, kami sambut dengan penuh rasa kasih sayang. 


Selamat hari ibu mak... Dua-dua mak memang saye sayang... Nak ikutkan hari-hari adalah hari ibu, tapi hari ni special cikit. Rasanya x salah kan kalau kita sambut hari yang betul2 buat kita kenang semula dimana asal kita, siapa insan yang melahirkan kita, adakah kita ingat kepahitan mereka dalam membesarkan kita? adakah kita menghargai insan2 yang istimewa ini?... Subhanallah, Ya Allah.. Kau lindungilah mereka Ya Allah... Aku benar-benar cintakan mereka Ya Allah...

Dengan ini, ku persembahkan lagu yang sangat-sangat istimewa untuk insan yang istimewa..

video

1 comment: