Friday, 21 September 2012

♥ Hai Abang Part 1.


Aslkm abg! :D abg bz ke hari ni? Emm.. hari ni ayg pakai baju yang abg belikan utk ayg raya 2 tahun lepas. Ha? X ingat? Ala baju yang abg beli kat Tesco Meru tu.. Ni munge dia.. 

Hari ni x ada yang menarik sgt pun. Saje nak sembang2 dgn abg. Da lama x sembang. Rindu nak sembang mcm dulu2. Dulu best, abg byk mulut & kelakar. Abg selalu buat lawak dgn muka selambe abg. Skrg ni kalau nak cok cek pun dgn bobot je la.
Liza da rajin melayan TV skrg, ade citer baru tu.. err.. ape tah tajuk dia.. Adam Hawa kot.. suke hati dia la nak buat ape pun.

Ada apa pada hari ini? Hari agak kelambatan bangun tidur, pukul 5.50.. kunci jam pukul 5.40 am.. beriya je.. mcm la bole bangun awal.. bila bunyi alarm ayam bekokok tu, rasa lagi lena tido.. keh keh keh.. chit! apa daa.. sebenarnya mmg liat nak  bgn pagi pun.. tu la penyakit dari zaman dulu kale lagi.. Mak kate dari semalam lagi ayg asik megelat bgn awal. Semalam bangun lagi lambat, pukul 6.10 am.. isy, makin menjadi pulak.

Oppps! sambung balik.. lepas bangun, mandi, siap2, solat... betolak ppegi keje jam 6.30 am. Masuk keta, ustaz zahazan da start tafsir Quran.. errk! Lewat sgt da ni. Lepas je tol Batu 3, terus masuk jalan Subang tol RM1.60.Alhamdulillah, sempat juga sampai jam 7.00 tepat.. uhuhuhu.. walaupun time masuk keje pukul 7.30 am, tapi 30 minit kene reserve utk cari parking kat area Kimia ni & untuk breakfast, wajib ok!

A’hah! Lupa nak kasitau lagi sekali.. hari ni ayg ada kuliah lagi kat JKR, macam biasa.. emm, hari ni Ustazah Bahyah yang ngajar.. Tajuk sambung yang minggu lepas, bab "12 Peribadi Cemerlang Ibadurrahman", hari ni sambung point yang ke-3. Insya Allah kalau ada masuk ayg masukkan dalam ni. Lagi satu, start last week ayg ade geng baru ke JKR, 2 orang.. Sorang tu pegawai sains, namanya Puan. Sarminah, lagi sorang Ketua Unit Bahagian Halal, namanya Puan Rohanah. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya ayg ade peneman dalam pejalanan. Bukan apa, risau juga kalau apa2 kat atas jalan nanti kan.. namapun pompuan.. uhuk uhuk..

Ni gamba ustazah tadi.. Gamba x clear sgt sebab dok belakang.. ^_^'

Abg, semalam ayg tengok anak ira, comel sangat2.. abg da tengok ke gamba dia? Ayg ade letak semalam kat sini. Radzi kirim salam kat abg. Dia nampak kekok lagi, berbeza dengan ira.. da ala2 pro pulak bila pegang baby.. hihihi.. 


No comments:

Post a Comment